Mauricialaan, Overveen

Home sweet home

Bij deze stads en gezinstuin, wilde de eigenaresse, die van origine uit een mediterraans klimaat komt, graag een gevoel van ‘thuiskomen’ ervaren. Terug naar het gevoel van haar oude thuis van weelderige patios met rijke begroeiing. Daarom de pergola op de zonnigste plek, waar ze graag met het gezin in transparante schaduw samen willen genieten van zomerse dagen. De pergola zal met het verstrijken van de tijd begroeid worden door Blauwe regen en Toscaanse jasmijn. De geur van deze klimmer samen met de pergola, geeft de eigenaresse een gevoel van thuis komen. De opdracht was voor mij hierbij geslaagd.
Het gedeelte dicht bij het huis dat volledig is omgeven door hoge muren en echt geen straaltje zonlicht ontvangt, hebben we de muren wit geschilderd en gezorgd voor een rijke schaduw beplanting om zo de mediterrane weelderigheid na te bootsen. Vanuit huis zie je nu meteen groen in plaats van bemoste tegels. Zo haal je buiten naar binnen.

Samen in de stad je tuin omtoveren in een groene oase waar je tot rust komt en je kan genieten van alle verassingen die de natuur te bieden heeft

Chat openen
1
Hi, heb je tuinadvies nodig?