Proces

Taletta van Berckel

Van ontwerp tot realisatie

Een ontwerp ontstaat niet zomaar. Het realiseren van een tuin die bij de bewoner past vraagt om unieke en persoonlijke oplossingen, die mooi zijn maar tegelijkertijd ook praktisch en functioneel.

Stap voor stap komen we tot jullie droomresultaat. Daardoor heb ik het proces opgedeeld in fases.

 

Fase 1: De intake

Om een tuin te ontwerpen die volledig aansluit bij je wensen, is een kennismakingsgesprek op locatie onmisbaar. Tijdens deze kennismaking bespreken we jullie wensen. Welke elementen zijn onmisbaar in jullie tuin, welke sfeer en beplanting zouden jullie willen. Waar komt de zon op en waar gaat die onder? Spelen er kinderen in de tuin, wens je een vijver, vuurplaats of moestuin?
De tuin, jullie huis en omgeving worden goed bekeken en ingemeten. Met al deze informatie kan ik dan starten met jullie tuinontwerp. 

Fase 2: Voorlopig concept ontwerp

Na de intake, ga ik aan de slag met een eerste versie van het ontwerp. Na ongeveer 4 weken ontvangen jullie thuis of via zoom een presentatie van het eerste concept ontwerp. Dit is een schetsmatige opzet, met vaak meerdere opties, inclusief voorstel voor materialen en sfeerbeelden van beplanting.

Fase 3: Definitief ontwerp

Na aanpassing van de bevindingen tijdens de presentatie sessie van het voorlopig concept ontwerp, maak ik het definitieve ontwerp. Hierin verwerk ik het definitieve ontwerp, materialen, details, beplanting en verlichting. Voor de uitvoerende partij maak ik een technische tekening en overzicht van alle elementen. 

Fase 4: Realisatie

Na goedkeuring van het definitieve ontwerp kan de tuin gerealiseerd worden. Jullie hebben een goed beeld hoe de tuin eruit komt te zien en alle details zijn besproken. Om zeker te zijn dat de realiteit klopt met het ontwerp verzorg ik graag het vervolgtraject, de realisatie van jullie tuin. In deze fase benaderen we hoveniers en andere professionals die nodig zijn voor de realisatie van jullie tuin. We vragen offertes op en maken een planning. Hiermee worden jullie ontzorgd in deze fase van het project en weten we dat het ontwerp gewaarborgd blijft. 

Fase 5: genieten

De belangrijkste fase, genieten van jullie tuin!

Taletta van Berckel Tuinontwerp
Ernst Casimirlaan 3
2051 HA Overveen

0639447059

Algemene voorwaarden
Privacyvoorwaarden
KVK 85567728
Bank NL59 KNAB 0416 5607 84

Copyright @ 2023 Taletta van Berckel | All Rights Reserved | Made by eenwebsitevoorjou
Chat openen
1
Hi, heb je tuinadvies nodig?