Proces

Taletta van Berckel

Van ontwerp tot realisatie

Een ontwerp ontstaat niet zomaar. Het realiseren van een tuin die bij de bewoner past vraagt om unieke en persoonlijke oplossingen, die mooi zijn maar tegelijkertijd ook praktisch en functioneel.
Stap voor stap komen we tot jullie droomresultaat.

FASE 1: DE INTAKE

Om een tuin te ontwerpen die volledig aansluit bij je wensen, is een kennismakingsgesprek op locatie onmisbaar. Tijdens deze kennismaking bespreken we jullie wensen. Welke elementen zijn onmisbaar in jullie tuin, welke sfeer en beplanting zouden jullie willen? Waar komt de zon op en waar gaat die onder? Spelen er kinderen in de tuin, wens je een vijver, vuurplaats of moestuin?
 De tuin, jullie huis en omgeving worden goed bekeken en ingemeten. Met al deze informatie kan ik dan starten met jullie tuinontwerp.

Tijdens de intake zal ik het proces verder toelichten en na de intake een korte samenvatting sturen van de wensen die we doorgesproken hebben, samen met een offerte van mijn diensten.

FASE 2: HET SCHETSONTWERP

Geven jullie akkoord op de offerte, dan ga ik voor jullie aan de slag. Ik vraag jullie een moodboard naar mij te sturen, of er een aan te maken op Pinterest. Na ontvangst van jullie moodboard, ga ik schetsen. Na ongeveer 4 weken ontvangen jullie een presentatie van het eerste schets ontwerp. Dit is een schetsmatige opzet, met vaak meerdere opties, inclusief voorstel voor materialen en sfeerbeelden van beplanting. Dit kan bij jullie thuis, telefonisch of via zoom, afhankelijk van de afstand en de beschikbare tijd.

FASE 3: DEFINITIEF ONTWERP

Na onze afspraak heb ik alle informatie om tot een definitief ontwerp van jullie tuin te komen. Dit is in principe een 2D ontwerp en indien gewenst 3D. Materialen, details, beplanting en verlichting worden uitgewerkt. Voor de uitvoerende partij maak ik een technische tekening en overzicht van alle elementen die belangrijk zijn om het ontwerp te realiseren.

FASE 4: REALISATIE

Na goedkeuring van het definitieve ontwerp kan de tuin gerealiseerd worden. Jullie hebben een goed beeld hoe de tuin eruit komt te zien en alle details zijn besproken. Om zeker te zijn dat de realiteit klopt met het ontwerp verzorg ik graag het vervolgtraject, de realisatie van jullie tuin. Ik kan jullie in contact brengen met betrouwbare partijen, of misschien heb je zelf een hovenier waar je graag mee werkt. We vragen offertes op en maken een planning. Hiermee worden jullie ontzorgt in deze fase van het project en weten we dat het ontwerp gewaarborgd blijft.

FASE 5: DE PLANT DAG OF PLANT DAGEN

Met elk ontwerp dat ik maak, zet ik het liefst de planten op locatie zelf uit. Dit kan ook samen, dat is leuk want dan kan ik meteen uitleg geven over al het groen in jullie tuin en alvast een aantal onderhoud tips geven.

FASE 6: GENIETEN & NAZORG

De belangrijkste fase, genieten van jullie tuin! Maar ik kan mij voorstellen dat er ook af en toe vragen zijn over het onderhoud van jullie tuin. Hiervoor kunnen jullie altijd bellen en indien nodig kom ik langs. Voor mij is het altijd leuk om op de hoogte te blijven van jullie tuin!

Chat openen
1
Hi, heb je tuinadvies nodig?